HAC - A magyar akvakertészet fejlődéséért, a víz alatti természet világának népszerűsítéséért!

5. hely - 1184 pont

HAC Contest

#35 - Slow Motion - Koczka Zoltán

Az akvárium adatai

Akvárium indításának időpontja Akvárium méretei Hány literes az akvárium? Szűrés
2010/07/10 132 x 50 x 60 396L EHEIM 2080 x 2
Világítás típusa CO2 tápozás Vízcsere gyakorisága Tápozás
6x54W T5 Nagynyomású rendszer:
DO!aqua 50 diffúzor, 4 buborék/mp
Hetente 30%

Easy Carbo, KNO3,
KH2PO4, K2SO4, TPN

Hardscape (kövek, fák, aljzat)

Tisza-tavi uszadék fa - Homokkő (olasz) - Aqua Soil Malaya

Növények

Staurogyne sp. - Hemiantus callitrichoides 'cuba' - Hemiantus micranthemoides - Anubias barteri var. calidiifolia - Anubias barteri var. nana - Anubias barteri "coffeefolia" - Taxyphillum barbieri - jávai moha - Vesiculatia Dubyana - karácsonyi moha - Bolbitis heudelotii - Pogostemon helferi - Alternanthera reineckii 'Pink' - Lilaeopsis brasiliensis

Halak, garnélák

25 db. Hasemania nana
30 db. Pseudomugil furucatus
12 db. Otocinclus sp.
15 db. Caridina multidentata
80-100 db. Neocaridina heteropoda

Kommentek

Irígylésre méltó HC mező. A jobb hátsó sarokban lévő Alternanthera reineckii kilóg a többi növény közül. Valahogy nem érzem a többivel harmonizálónak.

Néder Attila, Green Aqua alapító

Különleges, meleg hangulatú akvárium, szépen komponálva - nagyon természetes, eredeti vonalakkal. Külön értékelendő és rendkívül eredeti ötlet a jobb hátsó Alternathera és a sziklák vörös színének egyezése. A homályos víz és a megfelelő háttér hiánya azonban sajnos rengeteget ront az összképen, hiába tökéletes az akvárium, nálam éppenhogy lecsúszott a dobogóról. Ez azonban csak egy apró technikai részlet. Gratulálok a rendívül tehetséges alkotónak!

Farkas Balázs, Green Aqua alapító

Ritkán látni ilyen jó részletességet ekkora akváriumoknál. A bal fele az akváriunak különlegesen szép lett, jól vezeti a szemet a fa dekorodra is. Az akvárium jobb hátsó részének finomabb kidolgozásával sokkal szebb lenne az összkép. Kár érte.

Lantos Viktor, Green Aqua alapító

Olyan érzésem van, mintha a kompozíció elkészítésénél balról jobbra elfogyott volna a türelem. Az akvárium első két harmada nagyon szépen megtervezett, de a mohás gyökér utáni hátsó rész nem igazán sikerült. Az az alternanthera bokor nem illik a képbe. Vagy a gyökérzetet építettem volna ki a jobb sarokig(de ebben az esetben az akvárium közepe felé is meg kellett volna még egy kicsit nyújtani), vagy a micranthemoides bokor ívét folytattam volna a gyökér mögött az akvárium jobb oldaláig. A gyökér elé ültetett Staurogyne és Anubias bokrokat, viszont jó ötletnek tartom, ezek illenek a kompozíció egészéhez.

Juhász András Balázs (N-Dee), Aquascaper

Good distribution of hardscape, though I have replaced the wood by a stone. The left side is very interesting. The aquarium needs to mature, and some species of plants have leaves too large.

Jordi Pelegrí (Spanyolország), Aquascaper

Good plant arrangement, big leave plant like Anubias at front right and small leaf Hemiantus micranthemoides begind toward center. It give nice distance perspective. However the Alternanthera reineckii look out of place. Probably because the plant grow densly at other area except the Alternanthera reineckii.

Robertus Hartono (Szingapúr), Aquascaper

The right third of the tank massively breaks with the concept of the left part. I personally do not really like that. Especially the big leaved Alteranthera and Anubias just do not harmonize with the rest of this nice layout.

Marcel Dykierek (Németország), Aquascaper

This is an HTML-Template by Ruven Pelka. You can purchase it at mojo-themes.com.