HAC - A magyar akvakertészet fejlődéséért, a víz alatti természet világának népszerűsítéséért!

2. hely - 1281 pont

HAC Contest

#38 - Green river - Bõhler Krisztián

Az akvárium adatai

Akvárium indításának időpontja Akvárium méretei Hány literes az akvárium? Szűrés
2010/02/01 100x35x65 227,5L egyéni(1800l/h)
Világítás típusa CO2 tápozás Vízcsere gyakorisága Tápozás
T5HO,4x39W Nagynyomású rendszer reaktorral hetente 50% Green aqua micro,macro 15ml/nap
easycarbo 5ml/nap

Hardscape (kövek, fák, aljzat)

Vegyes kövek, kavicsok, vasfa,egyéb fagyökerek

Növények

hemianthus micranthemoides - bolbitis heudelotii - hemianthus callitrichoides - microsorum pteropus - vesicularia montagne - Taxiphyllum barbieri staurogyne sp. - monosolenium tenerum - eleocharis acicularis - eleocharis vivipara - anubias barteri

Halak, garnélák

red cherry 150-200db
Tylomelania 1db
ruby nose tetra 12db
galaxy razbora 10db
otocinclus affinis 1db
dánió 1db
neritina 2db

Kommentek

Egyediségben, eredetiségben ez az akvárium győzött nálam. Gratulálok!

Néder Attila, Green Aqua alapító

Ez az alkotás tökéletesen visszaadja a modern távolkeleti akvarisztikai stílust. Mintha egy maláj vagy ADA akáriumot látnék. A növények összhangja ideális, a függőleges építkezés jól eltalált. A középen (kár, hogy nem jobban aranymetszésben) ferdén futó "kiszáradt patakmeder" vonzza a tekintetet. A két másik vizuális súlypont - a két bokor azonban nem eléggé eltérő, így az összkép túl szimmetrikus lett. Mindazonáltal - a maga hihetetlen természetességével - nagy kedvencem ez az akvárium.

Farkas Balázs, Green Aqua alapító

Nagyon jó részletes és izgalmas akvárium. Jól sikerült a patak imitálás is. A kavicsok különböző méreteivel sikerült szép és természetes hatást elérni. Az akvárium alsó egyharmada feletti részt kicsit elnagyoltnak érzem. A felépítmény magasra sikerült ez ront a természetes összképen. Ettől függetlenül gratulálok. Egyedi és különleges akvárium.

Lantos Viktor, Green Aqua alapító

Szép, egyedi elgondolás, természetességet sugárzó kompozíció. A kép minősége viszont rengeteget ront a látványon(nem tudom mi az oka, talán a túlzásba vitt utólagos élesítés). Sajnálom, hogy emiatt hátrébb szorult nálam egy kicsit ez az akvárium, de tényleg sokat ront egy rossz fotó, egy amúgy ígéretes alkotáson. A halak is passzolnak az összképhez, leszámítva azt az egy darab árva dániót.

Juhász András Balázs (N-Dee), Aquascaper

Really a very elaborate design. The plants are very well placed to give a good sense of depth. I liked the mixture of moss and straurogyne. On the contrary, Microsorum is too large and disturbs the balance of the aquascape. If the road was a bit out to the side would add more depth to the aquarium. In one of the pics I can see not much healty plants.

Jordi Pelegrí (Spanyolország), Aquascaper

Beautifull scape, the way river was form look natural. The pebles size and eleocharis behind make the tank look deep. Need more rummy nose, it look perfect with group of fish swimming together.

Robertus Hartono (Szingapúr), Aquascaper

This really is a great layout! Sadly, the selection of fish does not perfectly match the layout.

Marcel Dykierek (Németország), Aquascaper

This is an HTML-Template by Ruven Pelka. You can purchase it at mojo-themes.com.