HAC - A magyar akvakertészet fejlődéséért, a víz alatti természet világának népszerűsítéséért!

2. hely - 1196 pont

HAC Contest

#58 - ADA inspired low-tech Iwagumi - Varga Attila

Az akvárium adatai

Akvárium indításának időpontja Akvárium méretei Hány literes az akvárium? Szűrés
2011/10/26 60*35*40cm 84L Eheim prof. 2272
Világítás típusa CO2 tápozás Vízcsere gyakorisága Tápozás
Eheim 2X15W daylight 6400K 8hour/day Dayly Easy Carbo 2X/month 1x/week GA Micro/Macro

Hardscape (kövek, fák, aljzat)

Seiryu, ADA Aqua Soil Amazoni, ADA Aqua Soil Powder Amazonia

Növények

Riccia fluitans, Rotala sp. ''green'', Hydrocotyle sp. Japan, Staurogyne repens

Halak, garnélák

20 Boraras brigittae,
2 Otocinclus affinis,
5 CRS S Caridina cantonensis sp.

Kommentek

Remek hangulatú akvárium. Ahogy ránézek, érzem, hogy ilyet már láttam valahol a természetben. Nagyon jó arányok. Ha a felső egyharmadát kitakarom az akváriumnak, még ütősebb az összhatás.

Néder Attila, Green Aqua alapító

Gyönyörűen megvalósított low-tech akvárium, profi növényválasztással, jó kompozícióval. Igazi ékszer ez a kis nano.

Farkas Balázs, Green Aqua alapító

Különleges harmóniával megalkotott Iwagumi. Az akváriumhoz kiválasztott halak remek arányokat adnak a layoutnak. Tökéletes példája annak hogyan lehet szép low tech akváriumot üzemeltetni. Gratulálok a különleges akváriumhoz.

Lantos Viktor, Green Aqua alapító

Hihetetlenül hangulatos akvárium, az idei mezőny legjobb iwagumija. Az már elsőre látszik, hogy remekül sikerült a kőválasztás, de az elrendezésben sem találni kivetnivalót. Az elsődleges fúkuszpont aranymetszésben van, a hátsó sarkokba helyezett kövekkel pedig nagyon szépen kihasználtad a rendelkezésre álló teret. A Hydrocotyle és a Staurogyne ültetése is példaértékű, nagyon természetessé teszik a látványt. Talán egyedül a hátsó stemeken lehetne még finomítani. A fotózás minősége pedig szintén tökéletes. Nagyszerű munka, gratulálok!

Orbán Hunor (oRphEus),

The first big rock on the front is out of proportion and not well placed. General composition is good and plants well choosen, but I miss some volume on the corners, near of the rocks to enhance the shape of overall composition.

Filipe Alves Oliveira (FAAO), Aquascaper

This is my favourite aquascape from the contest. It's a great example of an Iwagumi. The plant and fish selection is superb and add great sense of scale. I thought the tank was much bigger until I read the specs. The rock composition is brilliant and quite unique. Plant health is amazing and shows how low light does not have to limit an aquascape. I would be very happy with this in my own home! Congratulations.

George Farmer, Aquascaper, writer and photographer

The power & expression of depth is felt & the rock quality is superb. Some algae issue behind the stem plants. I would have used a hairgrass and a schooling type of fish. Should lower the water level for the photo as there's too much space at the top.

Stan Chung, Aquascaper

This is an HTML-Template by Ruven Pelka. You can purchase it at mojo-themes.com.