HAC - A magyar akvakertészet fejlődéséért, a víz alatti természet világának népszerűsítéséért!

1. hely - 1273 pont

HAC Contest

#69 - Nature Protests - Böhler Krisztián

Az akvárium adatai

Akvárium indításának időpontja Akvárium méretei Hány literes az akvárium? Szűrés
2011/02/01 100*35*65cm 227,5L egyéni,1200 l/h
Világítás típusa CO2 tápozás Vízcsere gyakorisága Tápozás
T5HO4*39w Nagynyomású rendszer reaktorral Heti 40%
Micro+K2SO4 naponta

Hardscape (kövek, fák, aljzat)

bazalt kövek, manten stone, red moor,egyéb fagyökerek

Növények

limnophyla sp, fissidens fontanus, ceratopteris thalictroides, hemianthus callitrichoides, glossostigma elatinoides, hydrocotyle sibthorpioides, lilaelopsis brasiliensis, monosolenium tenerum, ricia fluitans, vesicularia dubyana, bolbitis heudelotii

Halak, garnélák

petitella georgiae 20 db
red cherry 100 db
otocinclus affinis 2 db
galaxy rasbora/celestichthys margaritatus 8 db

Kommentek

Nagyon természetes hatást keltő akvárium. Ebben az erdőben szívesen tennék egy sétát ;) Gratulálok!

Néder Attila, Green Aqua alapító

Hihetetlenül természetes, egyértelmű HAC 2011 győztes akvárium. A részletgazdagsága lenyűgöző, a kidolgozás profi. Bár a kompozíciós szabályokat felrúgja a középen dőlő fa - mégis emiatt is különleges a víz alatti erdő képét ábrázoló kompozíció. Gratulálok Mester.

Farkas Balázs, Green Aqua alapító

Nagyon jól eltalált erdei hangulat sok finom részlettel. Jól kihasznált tér és mélységek. Remek növényválasztás. A bal hátul alkalmazott kis ágak idegenül hatnak a képben, de ettől függetlenül a verseny egyik legjobb akváriuma. Gratulálok az akváriumhoz és a megvalósításhoz.

Lantos Viktor, Green Aqua alapító

Bár az ötlet nem új, és az utóbbi időben több variációt is lehetett látni erre a témára, de azt kell mondanom, hogy hihetetlenül jól meg tudtad ragadni az erdő hangulatát, a layout minden tekintetben mesteri lett. Gyönyörűen összefutnak az átlók az aranymetszésbe helyezett fatörzsnél, a mélység remek érzékeltetése, illetve az aljnövényzet részletgazdagsága pedig magáért beszél. Talán egyedül a fotózás minősége marad el egy kicsit attól, amit ez az akvárium megérdemelne. Gratulálok, kiemelkedő alkotás!

Orbán Hunor (oRphEus),

Great depth, contrast and details. I just don't like your fishes choice, more colorfull fishes it would work much better with all mixed green of the layout. Anyway, the layout is well done, congratulations!

Filipe Alves Oliveira (FAAO), Aquascaper

A great example of a Nature Aquarium. The aquascape has incredible detail without being overly complex. The dark tones give the feel of a shaded forest which works very well. The bold vertical pieces of wood are not usually to my taste but they work well and tie the whole composition together well. The heavy use of moss is great and further enhances the dense forest illusion. Excellent work, well done!

George Farmer, Aquascaper, writer and photographer

Excellentcreation of details and sloping. Creator understands depth. Focus point tree should be softened a bit with more moss for a feeling of lushness. Plant health can be better & more care to show less stumps as it looks like some logging activity in the bg!

Stan Chung, Aquascaper

This is an HTML-Template by Ruven Pelka. You can purchase it at mojo-themes.com.