HAC - A magyar akvakertészet fejlődéséért, a víz alatti természet világának népszerűsítéséért!

9. hely - 1110 pont

HAC Contest

#56 - Sunny White Sand - Tartó László (talachi)

Az akvárium adatai

Akvárium indításának időpontja Akvárium méretei Hány literes az akvárium? Szűrés
2010/06/04 110cm X 40cm X 50cm 220L 2 X 900 L/h külső
Világítás típusa CO2 tápozás Vízcsere gyakorisága Tápozás
2x 54w t5 Sera Daylight + 2 x 15w t4 6500k nagynyomású rendszer kerámia porlasztóval Hetente 50%. GA Micro Macro, Easy Carbo Adagolás előírás szerint

Hardscape (kövek, fák, aljzat)

talaj: JBL Aqua Basis Plus táptalaj, JBL Manado, fehér kvarchomok kövek: bazalt fa dekor: ADA vasfa

Növények

Eleocharis parvula Anubias nana Echinodorus tenellus Cryptocoryne wendtii - tropica - Vallisneria nana Staurogyne Riccia fluitans Taxyphyllum barbieri(Vesicularia) Microsorum pteropus - narrow

Halak, garnélák

Hemigrammus bleheri - Petitella Boraras brigittae - Zöldsávos törperazbóra Otocinclus affinis - Törpe szívóharcsa Amano és Red Sherry garnélák

Kommentek

Az akvárium jobb oldala nagyon hangsúlyos. A bal oldal nem tud vele versenyezni. Ezen még javítani kéne kicsit nagyobb és izgalmasabb sziklákkal.

Néder Attila, Green Aqua alapító

Ötletes akvárium de kár a fotó minőségéért. A barnás, sötét, rossz fehéregyensúlyú kép sokat ront az összhangon, és a kevéssé átgondolt pozíciójú természetellenesen fehér homok nem illik az összképbe. Szép a Valis-fal és elemeiben szépen kitalált akváriumról van szó.

Farkas Balázs, Green Aqua alapító

Különleges hangulat. A jobb oldal egészen Pazar lett. Sajnos a befejezetlen bal oldal sokat levon az értékéből. Kár érte sokkal jobb eredmény is születhetett volna.

Lantos Viktor, Green Aqua alapító

Jó a kompozíció, a mohás fák és a gyönyörű Microsorium különösen jól mutatnak együtt. A rikító fehér dekorhomokos rész viszont elrontja azt a természetességet, ami az akvárium többi részéből sugárzik. Vagy nem tettem volna dekorhomokot, vagy csak valami kevésbé feltűnő színűt, ami nem vonzza ennyire a tekintetet. A növényválasztás tetszik, de a parvula nekem eléggé sárgás-barnának tűnik. Lehet, hogy a WB elcsúszása okozza a problémát, ez esetben kérem utóbbi megjegyzésem figyelmen kívül hagyni :-)

Juhász András Balázs (N-Dee), Aquascaper

The landscape approach is good, but lacks a better execution.
The Vallisneria nana should occupy a better position to get more depth and the wood should be seen more and take more prominence. The carpet does not have much health.

Jordi Pelegrí (Spanyolország), Aquascaper

White sand is difficult to maintain, it will dirty easily. Add some small stones around the rock to make it look more natural. Small rock can also be use to prevent soil mixing with white sand

Robertus Hartono (Szingapúr), Aquascaper

A higher substrate slope would have made the laout more impressive. Also, the „island-style“ use of Sand in the foreground does not look really natural to me, but this might be a personal thing.

Marcel Dykierek (Németország), Aquascaper

This is an HTML-Template by Ruven Pelka. You can purchase it at mojo-themes.com.