HAC - A magyar akvakertészet fejlődéséért, a víz alatti természet világának népszerűsítéséért!

6. hely - 1143,5 pont

HAC Contest

#15 - Spring morning in the mountains - Göldner Tiborné

Az akvárium adatai

Akvárium indításának időpontja Akvárium méretei Hány literes az akvárium? Szűrés
2011/08/02 78*35*38cm 103L Serafil 900,Eheim 2073
Világítás típusa CO2 tápozás Vízcsere gyakorisága Tápozás
4x24 T5 6500k Nagynyomású palack diffúzorral Heti 50%, 50%RO,50%csapvíz EI-szerint, K2So4,KNo3,Kh2So4,Mikro

Hardscape (kövek, fák, aljzat)

Granodiorit, Tuningolt Sera táptalaj, ADA Malaya

Növények

Hemianthus callitrichoides ''Cuba'', Echinodorus tenellus, Eleocharis parvula, Eleocharis acicularis, Vesicularia ferriei 'Weeping', Staurogyne repens, Fissidens fontanus, Hydrocotyle sp. Japan"

Halak, garnélák

Caridina multidentata
Neocaridina heteropoda
Crossocheilus siamensis
Otocinclus affinis
Hemigrammus armstrongi

Kommentek

Picit alacsony lett a hardscape. Így nem érződik rajta a monumentalitás (érdemes képszerkesztővel levágni a felső 1/4-et és mindjárt látszik, miről beszélek) A halak jól eltalált választás, de a fakó sziklák nem tesznek hozzá az összképhez. Érdemes akkor fotózni, amikor még nem kezdenek őrült fotoszintetizálásba a növények. Így elkerülhető a növények közé szoruló zavaró buborékok látványa.

Néder Attila, Green Aqua alapító

Ígéretes elgondolás, jó növényválasztás - látszik, hogy az alkotó gyakorlott akvakertész. A csupaszon hagyott főkő természetellenesen hathat és itt-ott felfedezni vélem a CO2-vel való küzdelem jeleit.

Farkas Balázs, Green Aqua alapító

Szép természetes layout. A sziklák legtöbb esetben nem működnének, de ebben a berendezésben ezzel a színvilággal jó összhatást kelt. Ha valamin javítottam volna, az a mohák visszanyírása lett volna. Gratulálok az akváriumhoz.

Lantos Viktor, Green Aqua alapító

Tetszik a címválasztás, jól visszaadja az akvárium hangulatát. Szépen sikerült kompozíció, sok részlettel, és ügyesen kombinált növényekkel. Az elsődleges fókuszpontban lévő kőnek azonban számomra kissé furcsa a formája, és emiatt - illetve a világos színe miatt - talán túlságosan is vonzza a tekintetet.

Orbán Hunor (oRphEus),

I love all the details and the mixed foreground. It gives a very natural look to the layout and let us flow through overall tank without missing a thing. Maybe some stem plants on the back of the focal point gave a different look and the volume that this layout needs; IMHO it is a little bit flat.

Filipe Alves Oliveira (FAAO), Aquascaper

Is a nice layout but again too much space on top. Need to be bolder with larger main stone. Plants condition is very good

Stan Chung, Aquascaper

This is an HTML-Template by Ruven Pelka. You can purchase it at mojo-themes.com.