HAC - A magyar akvakertészet fejlődéséért, a víz alatti természet világának népszerűsítéséért!

4. hely - 1180 pont

HAC Contest

#31 - Emerald Elysium - Juhász András

Az akvárium adatai

Akvárium indításának időpontja Akvárium méretei Hány literes az akvárium? Szűrés
2011/06/10 60*35*35cm 73,5L Eheim Professionel 2226, 950 l/h
Világítás típusa CO2 tápozás Vízcsere gyakorisága Tápozás
HQI 70W, 5600K Nagynyomású rendszer diffúzorral Heti 50%, 1/4 csapvíz és 3/4 RO gH: 8°nk, kH: 6-7°nk KNO3, K2SO4, KH2PO4, mikroelemek Estimative Index szerint

Hardscape (kövek, fák, aljzat)

Szürke görgeteg kövek, csavart fűz, fehér dekorhomok, JBL Aquabasis Plus, JBL Manado

Növények

Microsorium pteropus ’narrow, Microsorium pteropus ’philippine, Echinodorus vesuvius, Anubias Barteri var. nana, Hygrophila polysperma ’rosanervig, Vallisneria ’nana, Eleocharis acicularis, Eleocharis parvula, Hemianthus callitrichoides ’cuba, Staurogyne sp., Hydrocotyle verticillata, Blyxa japonica, Cardamine lyrata Taxiphyllum barbieri, Lemna minor

Halak, garnélák

Trigonostigma heteromorpha 13db,
Crossocheilus siamensis 4db,
Ancistrus sp. 3db,
Corydoras paleatus 3db,
Neocaridina heteropoda

Kommentek

Nyári délutánt idéző hangulat. Remek kompozíció. Ha az ékfoltosok és a cory-k nem "árulkodnának", nem érezném a valódi méreteket. A hátsó (kereszt)becsillanást nem érzem természetesnek.

Néder Attila, Green Aqua alapító

Szépen komponált, tiszta és részletgazdag víz alatti világ, tetszik a fény tükröződése a hátlapon. Itt is látom az alga-harc nyomait. ;)

Farkas Balázs, Green Aqua alapító

Nagyon szép növényes akvárium, amit az érdekes fényhatás különlegessé varázsol. Talán az ékfoltosokat kicsit nagynak érzem ebbe az akkváriumba. Ettől függetlenül nagyon szép akvárium. Az egyik kedvencem a mezőnyből.

Lantos Viktor, Green Aqua alapító

Ahogy azt az cím is jelzi, valóban földöntúli hangulata van ennek az akváriumnak, köszönhetően a HQI-nak, és a remek fotónak. Na meg a tökéletesen kivitelezett layoutnak. Szép volt, Mester! :)

Orbán Hunor (oRphEus),

I really like it! It's simple and with a very good choice of plants, unfortunatly it is too earlier and the plants didn't grow enough to give to this layout the volume and shape for a better score. Well done!

Filipe Alves Oliveira (FAAO), Aquascaper

A classix triangular layout that has been executed very well indeed. Lovely textures and excellent sense of scale. It looks almost too overgrown in places but I like the wild look in here. The attention to detail on the open substrate looks great. Well done.

George Farmer, Aquascaper, writer and photographer

This tank has good plant choices & overall balance but the top right corner is a bit empty.

Stan Chung, Aquascaper

This is an HTML-Template by Ruven Pelka. You can purchase it at mojo-themes.com.